За нас

  • История – N/A

 

  •  Цели – ДФК “Шампиони” е създаден с цел да обучава и развива футболните умения на деца от 5 до 9 годишна възраст. Ние залагаме преди всичко на професионалната работа с подрастващите, където забавлението е основния елемент за подготовка и развитие на “малките шампиони”.

Повишаване на физическата култура на децата е една от целите, към които ДФК “Шампиони” се стреми и смята, че е от първостепенна важност в днешния свят на компютърни игри. За да може децата Ви да растът здрави, енергични и щастливи, спортът се явява като изразно средство, където те могат да изразят своята индивидуалност и характер. Системните занимания по футбол развиват не само физиката, но и характера на децата, изграждайки у тях качества като самоотговорност, работа в екип, дисциплина, воля и др.

Детското съзнание винаги се стреми към създаване на герои и идоли, на които се възхищава и иска да подражава. Нашата цел, като социално отговорен клуб, е да представя на своите възпитаници футбола като спорт, където могат да открият своите идоли и да им помогне да изградят и развият качествата присъщи на техните им герои. Честите срещи с настоящи и бивши футболни деятели, които ще разкажат интересни истории, ще помогне на децата да разберат повече за футбола от една по различна гледна точка.

ДФК “Шампиони” си е поставило за цел да развие техническите и тактическите ( съобразно възрастта граница ) умения на децата, като по този начин ги подготви за тяхното следващо ниво във футбола, а именно школите на професионалните отбори. Чрез комплексна методика от забавни упражнения и тренировки, “малките шампиони” ще бъдат по-подготвени и ше изпъкнат пред всички останали в следващия етап от футболната им кариера.